enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2741
EURO
34,7788
ALTIN
2.401,61
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

36 yaşındaki Dries Mertens’e Roma talip oldu!

36 yaşındaki Dries Mertens’e Roma talip oldu!
06.08.2023
4
A+
A-

Yaşına rağmen gösterdiği üst düzey performans ile geçtiğimiz sene Galatasaray takımının şampiyonluğunda büyük etkisi bulunan Dries Mertens’e Roma talip oldu.

Galatasaray’ın başarılı 10 numarası Dries Mertens’e Serie A takımı Roma’nın talip olduğu iddia edildi.

İtalyan gazetesi Corriere della Sera’nın haberine göre; Roma Sportif Direktörü Tiago Pinto, transfer çalışmalarını hızlandırdı ve teknik direktör Jose Mourinho’ya Mertens’i önerdi.

Hücum hattına takviye yapmak isteyen başkent takımında, Belçikalı futbolcunun da transfer listesindeki olası alternatiflerden birisi olduğu belirtildi.

36 yaşındaki futbolcu, geride kalan sezonda 33 maçta 7 gol, 4 asistlik bir performansla oynamıştı. Bu sezona da iyi başlayan Dries Merten 2 maçta 1 gol atarken, 1 kez de asist yaptı.

Dries Mertens kimdir ?

Dries Mertens, Belçikalı profesyonel bir futbolcudur. 6 Mayıs 1987’de Belçika’nın Leuven şehrinde doğan Mertens, hücum hattında genellikle forvet veya kanat mevkiinde oynamaktadır. Kısa boylu olmasına rağmen hızlı ve teknik yetenekleriyle tanınır.

Futbol kariyerine Belçika’nın Anderlecht takımında başladı. Ardından Hollanda’nın Utrecht ve PSV Eindhoven takımlarında forma giydi. PSV Eindhoven’da geçirdiği dönemde büyük başarılar elde etti ve takımıyla üç Eredivisie şampiyonluğu kazandı.

2013 senesinde İtalya’nın Napoli takımına transfer oldu ve burada büyük bir çıkış yaparak kariyerinin doruklarına ulaştı. Napoli’de gösterdiği performansla sürekli olarak gol atan ve asist yapabilen bir futbolcu haline geldi. Mertens, Napoli ile birçok önemli başarıya imza attı, İtalya Kupası’nı ve İtalya Süper Kupası’nı kazandı. Ayrıca, Napoli tarihindeki en golcü oyuncular arasında yer alırken, 2017-2018 sezonunda 28 gol atarak Serie A’da gol kralı oldu.

Mertens ayrıca Belçika Milli Takımı’nda da forma giymiştir. 2012 yılından bu yana milli takımın önemli bir oyuncusu olan Mertens, Belçika ile 2014 FIFA Dünya Kupası’nda ve 2016 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti. Belçika Milli Takımı’yla birlikte önemli başarılar elde etti ve 2018 FIFA Dünya Kupası’nda ülkesini üçüncülük elde ederek tarihindeki en iyi dereceye taşıdı.

Dries Mertens, hızlı ve teknik bir futbolcu olarak tanınırken, aynı zamanda gol yeteneği ve oyun zekasıyla da öne çıkar. Kariyeri boyunca birçok önemli gol atmış ve takımına katkı sağlamıştır. Mertens, dünya futbolunda tanınan ve saygı duyulan bir oyuncu olarak kabul edilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.